Wednesday, 10 April 2013

TENTANG NUTRIFERON

SOALAN LAZIM MENGENAI NUTRIFERON

 • 1) Apakah Fungsi Nutriferon?-menggalakkan fungsi interferon yang menghasilkan tindak balas imun
-bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.


 • 2) Simptom Kekurangan - Kalo Kurang nutrient ni ada efek ke kat body saya?
                 Ya, badan mudah dijangkiti penyakit sebab system imun kita terganggu.


 • 3) Sumber Makanan - Kalo saya tak nak bergantung sepenuhnya pada Nutriferon ni, boleh ke saya dapatkan dari sumber makanan harian saya? Nak dapatkan dari mana? Boleh, nutriferon ini berasas dari sumber semulajadi iaitu biji labu, bunga ‘japanese honey suckle’, biji ‘plantago’ dan bunga safflower.. hmmm banyak kan.. tapi senang ke nak mencari bahan-bahan ni?... kan mudah hanya ambil Nutriferon Shaklee…
  JAPANESE HONEYSUCKLE

  SAFFLOWER
   PUMPKIN SEED
 • 4) Siapa Yang Perlukan - Orang yang macam mana perlukan Nutriferon ni? Kanak2 boleh ambil? orang ada sakit autoimmune boleh ambil? Ibu menyusu, pregnant?
• Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
• Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
• Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
• Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


 • 5) Shaklee Difference - Dekat luar ada je ubat interferon, supplement lain.. yang ada fungsi sama, Kenapa saya kene pilih Nutriferon Shaklee ni? 
Produk ini bebas dari dadah dan semulajadi.
Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.*

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif
NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

6) Dosage & Cara Pengambilan -
  Bila waktu sebaiknya untuk ambil Nutriferon ni? Kene ambil hari2 ke?
• Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
• Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.


Hubungi
Fiza
Sms/wsup : 012-5299013
Shaklee ID : 882013
Shaklee di Alor Setar dan jitra 

sumber : S2U

No comments:

Post a Comment

Any comment?