Sunday, 19 February 2017

Set Kanak-Kanak

⚘ Mealshakes

- Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan dalam jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

 Meal Shakes Shaklee juga  mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.                      
 ⚘ Omega Guard

- Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.

Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega3  termasuk DHA dan EPA.      
               
⚘ Chewable Vitamin C 

- Chewable Vita-C Plus (100mg) mempunyai Vitamin C (117.9mg), Citrus Bioflavonoids Complex (24.00mg) dan ramuan tambahan;

- Rose Hips Powder (40.00mg) yang juga salah satu sumber vitamin C yang hebat                      

Vitalea for Children




Apa khasiat dalam semua supplemen2 ni?
                   
 ☃Mealshakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan.

Mengandungi asic folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang sangat diperlukan untuk membina tulang yang kuat yang penting dalam proses tumbesaran anak-anak kita.

Kaya dengan protein yang membantu pembentukan kulit, kuku, rambut, darah dan organ yang sihat.      
              
☃ Omega Guard

DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan      
               
☃Chewable Vitamin C

Vitamin membantu menguatkan sistem imun anak-anak dan membantu mencegah demam dan jangkitan selsema yang selalu menyerang anak-anak.                      
☃Vitalea for children

-Anak yang kurang selera makan
-Anak yang suka makan junk food
-Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selsema.
-Tingkatkan sistem imuniti badan
-Ibu bapa yang gagal menyediakan makanan seimbang berkhasiat kepada anak kerana kesibukan bekerja.
-Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)
-Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)      
               
Meal Shakes diperbuat dari bahan-bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.  
                   
Lactalbumin ialah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap kedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke dewasa.


Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Shaklee Business Leader Conference 2017

Alhamdulillah selesai sudah meeting business Leader Shaklee yang bertempat di Sunway Piramid Convention Center.

Rombongan mak jemah dari Alor Setar , Kedah seramai 6 orang. Kami naik flight pukul 9 pagi dan balik pada 7.30 malam. Everything went smooth.

Conference ni hanya boleh dihadiri oleh leader yang effective sepanjang 2016 walaupun sekali. Maksudnya, minimum pangkat adalah Supervisor. Banyak sangat input yg diberi termasuklah produk-produk hari yang Shaklee akan bawa masuk start May 2017 ni. Paling best adalah baby's skincare. 3 jenis produk InsyaAllah. Banyak juga produk-produk baru spt Joint Cream, Fiberplan, premium gift contohnya cooler beg untuk vivix, mug exclusive, pillbox keychain.

Selain tu, starter kit juga diperbaharui. Semua business leader yang hadir dapat 1 copy (in English) business manual yg sangat colorful berbanding starter kit sebelum ni. Penerangan juga sangat kelas.. dan paling best, sangat HANDY. saiz kecik macam diary, boleh masukkan dalam handbag gitu.. ok, nanti saya akan sharekan gambar-gambar semua ni ya. Stay tune!




Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Wednesday, 15 February 2017

Vivix kembalikan Buah Pinggang Ayah saya


Hari ni saya nak share kan kisah anak solehah hadiahkan vivix pada ayahnya.

Credit pada Ustazah Mariyam Shaari

MY SUCCESS STORY

Asalnya ayah yam ada kencing manis..jantung.. kami bagi vivix kat ayah.. moga-moga ada perubahan...

Sehinggakan Vivix ni, antara suplement kegemaran ayah yam. Ayah yam sebelum ni , ada masalah kerosakkan buah pinggang pada sebelah kanan sejak 2009.. Dan sebaik ayah saya amalkan vivix selama 3 bulan berturut-turut untuk kencing manis dan jantung pada tahun 2014. Alhamdulillah, dengan izin Allah, suatu ketika ayah saya pergi check up dengan Dr pakar untuk check up semua organ dalaman,al maklum ayah saya kaya penyakit antaranya Diabetis, Jantung, Buah Pinggang Rosak, Gout dan pernah terkena minor strok.

Ayah sendiri cakap yang Doktor Pakar terkejut, "En Sa'ari! buah pinggang encik dah mula berfungsi balik lah." Syukur sangat, Bukan buah pinggang sahaja mula berfungsi balik, tapi kencing manis dah terkawal, gout mula larikan diri dari ayah. Alhamdulillah. Mak sayapun amalkan vivix, seronok sangat tengok mak,ayah saya sihat. Tiada apa yang saya mampu balas melainkan usaha untuk bantu pulihkan kesihatan mereka untuk mereka beribadah.


Vivix hanyalah ikhtiar untuk mencegah. Vivix sangat berbaloi. Cubalah,pasti anda teruja! :) Yang sihat, Tak perlu tunggu sakit untuk memulakan


Alhamdulillah saya seronok sebab vivix bantu kembalikan buah pinggang ayah saya...πŸ˜ŠπŸ˜€

Ni gambar saya dengan Ustazah Mariyam semasa di Langkawi. Share makan lamb chop. hehehe

Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Monday, 6 February 2017

JANGKITAN KUMAN SEMASA HAMIL RISIKO BAYI MAUT

Saya baru habis membaca blog Doktor Zubaidi berkenaan jangkitan kuman ibu hamil.. ngeri .. ada kes kronik sehingga boleh menyebabkan kematian pada bayi sejurus bayi lahir.


Terdapat 2 jenis virus yang mudah menjangkiti wanita hamil iaitu


  1. keputihan biasa
  2. stretttococcal vaginitis

Virus no 2 adalah virus yang boleh membahayakan bayi semasa dalam kandungan lagi

Boleh baca dengan lebih lanjut di link ini

http://drzubaidi.com/blog/jangkitan-bacterial-di-kemaluan-ketika-hamil/

Doktor Zubaidi mencadangkan wanita hamil yang menderita jangkitan tersebut supaya berjumpa doktor bagi mendapatkan ubat dan antibiotik.

Sebagai ikhtiar secara natural, terdapat 2 jenis vitamin yang boleh dicadangkan untuk masalah keputihan ini iaitu


  • Garlic Complex (antibiotik semulajadi melawan kuman)
  • Vitamin C (antioksida semulajadi)




Jika situasi wanita tidak hamil, alfalfa adalah solusi terbaik, namun alfalfa kurang sesuai untuk ibu hamil kerana ia adalah herba.

Anda ingin dapatkan terus daripada Shaklee?

Order di sini


Jangan lupa hubungi saya segera untuk dapatkan cara makan suplemen dan hadiah menarik :)


Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Friday, 3 February 2017

PENTINGNYA PANTANG LARANG & PETUA


Mengapa Rasulullah SAW melarang kita minum sambil berdiri???

Ternyata secara perubatan, dlm tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. 

Air yg kita minum belum 100% steril untuk diolah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh mnyebabkan penyakit kristal ginjal.


Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!

Terapi air putih -

1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dpat membersihkan organ-organ internal.
2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal
3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah
4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke Myocardial infarction 

(Serangan jantung)

Copypaste




Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Thursday, 2 February 2017

Dalam kesempitan ada kesempatan

Dalam perjalanan bisnes, mesti ada ujian, kan!

Pernah ke orang persoal;

😬 Makan banyak2 suplemen ni x effect buah pinggang ke?

😬 Ni mai mana vitamin-vitamin ni? Selamat ka?                      
 Dan bila timbul sesuatu isu, viral pulak tu, hati mula goyah. Gabra, rasa semua orang tunggu nak gelakkan kita!                      

 Jadi, untuk latih jiwa jadi SADO, pagi ni nk share tentang kisah CINTA dan SETIA                      
Kenal lelaki ni?        

Jom ambik tahu apa yang dah dia buat!                      

Sejak 2004, Roger Barnett sangat komited dengan Shaklee, dia sangat yakin produk shaklee memang outstanding dalam Amerika.

Roger Barnett sendiri melakukan kajian, nak tahu, betapa bagusnya Shaklee, sebab ia berlaku pada anak beliau Spencer Barnett yang kembali sihat dari asma, hanya dengan menukar pencuci di rumah mereka kepada yang lebih natural, iaitu tentu sekali Basic-H.

 Penangan Basic H terhadap kesihatan anaknya, sehingga dibelinya syarikat!                      
50 tahun meraikan kejayaan Shaklee bertapak kukuh dalam industri nutrisi, sudah tiba masanya untuk Shaklee mengambil langkah untuk membuktikan produk mereka ini betul-betul selamat, jadi kajian perlu dilakukan kepada pengguna produk Shaklee.

Roger Barnett yakin, data saintifik sahaja yang boleh membuktikan produk Shaklee adalah yang terbaik dan lebih bagus dari produk lain.

Itu matlamat Roger Barnett yang sangat jelas.

Tapi ramai tak tahu, sebenarnya, dalam suatu dunia yang berbeza, dunia nutrisi, ada seorang insan yang sangat-sangat prihatin terhadap penggunaan multivitamin dan  supplemen

Ini lah dia Dr Gladys Block dari University of California, Berkeley.

Kenapa beliau sangat risau tentang penggunaan multivitamin ni?

Ya lah...

Sebagai seorang Profesor dalam bidang Epidemiology dan Nutrisi, beliau adalah orang yang mencipta piramid makanan, bagi mendidik rakyat Amerika untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik.

Beliau sebenarnya sangat risau dengan trend yang berlaku di kaca televisyen sana, sebab semua orang dok promote multivitamin, dan cakap makan supplement akan menjamin kesihatan yang lebih baik.

Kenapa jadi macam nih ? Jadi trend pulak time tuh ? Ye semuanya sebab satu Landmark Study pada 2002, yang dijalankan oleh Kathleen M. Fairfield, dan Robert H. Fletcher, dari Harvard Medical School. Publication yang dikeluarkan oleh Journal of the American Medical Association menyatakan orang dewasa perlu mengambil vitamin untuk hidup lebih sihat.

Gladys Block sangat risau dengan result kajian tu.

Eh bukan lagi bagus ke ada result macam ni?

Bagi beliau tak bagus.

Dan ada banyak perkara yang beliau tak puas hati dengan hasil kajian tersebut!

PERTAMA

Korang boleh search dan baca sendiri journal yang bertajuk " Vitamins for Chronic Disease Prevention in Adults : Scientific Review ".

Baca tajuk pun dah tahu, ianya hanya review, landmark study yang berdasarkan review. Korang boleh baca paper tuh, dia kata diorang kumpul banyak result dari jurnal jurnal sebelum tuh, dan membuat kesimpulan pengambilan vitamin penting untuk orang dewasa.

KEDUA

Belum tentu jurnal yang dikutip itu adalah jurnal yang sangat bagus dan mengikut piawaian research.

Sebab nya, ada satu budaya yang tidak bagus, sebab kajian yang ditunjukkan mungkin ada kesalahan.

Biasalah, kadang-kadang kajian hanya dilakukan nak nampak result tuh sangat bagus, dan hanya nak kejar publication bagi sesebuah institusi.

KETIGA

Tak ada pula disebutkan vitamin brand apa yang bagus untuk pengambilan orang Amerika.

Jadi, kesempatan ini memang boleh dieksploitasi oleh mana mana syarikat untuk menjual vitamin mereka, dengan hanya memberikan menunjukkan result jurnal tersebut.                      

Shaklee kena terima keputusan ini seadanya, adakah vitamin Shaklee ini sangat bagus, atau vitamin Shaklee hanya biasa-biasa saje, sebab semua result akan dipublish oleh Dr Gladys Block.

Jadi kalau result tu tak memihak Shaklee, tentu sekali ianya menjatuhkan martabat Shaklee yang sudah 50 tahun lebih bertapak dalam dunia nutrisi.

Ini memang misi HIDUP atau MATI Shaklee.



Dapatan kajian ini memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen.

Nampak tak?

Sebagai seorang pencinta vitamin Shaklee, tentu kita semua bangga dengan pencapaian ini, kerana Shaklee sahaja yang betul-betul teruji dan diiktiraf oleh pihak ketiga yang mempunyai autoriti dalam bidang nutrisi.

Dalam gambar ini secara mudahnya, menukar brand vitamin akan menukar tahap kesihatan anda.

Keputusan ini juga menunjukkan pengamal Shaklee tiada masalah buah pinggang.

Darah pengamal Shaklee mengandungi vitamin yang paling banyak, kerana vitamin Shaklee mudah di serap, berbanding vitamin lain.

Walau bagaimanapun, kajian ini tidak menunjukkan makan suplemmen bukannya satu BULLETPROOF kepada penyakit kronik, cumanya risiko penyakit seperti diabetes dapat dikurangkan.

Jap lagi kita sambung cerita na.. stay tuneee.. hehehe


Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

Wednesday, 1 February 2017

Promosi Februari 2017 Gempak Hebat


Tudia terpampang conversation order alfalfa dan ostematrix.

PROMO FEBRUARI LAGI GEMPAK !

❤Alfalfa S : Beli 1 Percuma 1 (Tarikh Luput : Ogos 17)
❤Alfalfa L : Beli 1 Percuma 1(Tarikh Luput : Jun 17)
❤Lecithin : Beli 1 Percuma 1 (Tarikh Luput : April 17)

*Ini adalah Stok Clearance. Jika beli macam biasa, anda akan dapat Alfalfa & Lecithin dengan TARIKH LUPUT 2018

❤Ostematrix : Beli 2, diskaun 5%
❤ Ostematrix : Beli 6 Percuma 1
❤ Vitalea for Children : Beli 3 Percuma 1

🎁Beli 2 Vivix, PERCUMA 2 Paperbag
🎁Beli 1 Shaklee Exclusive Mug pada harga RM10.60 (worth RM19.88) dengan belian :
>>>>> Energy Life Set : 2 botol Vivix
>>>>> Daily Essential Set : Vitalea, Vit C, Omega, ESP
(ESP ada stok semula pada 18.2.17)

==========
Untuk sekarang yang tiada stok :
ESP
Collagen
Nutriwhite Make Up Remover
Nutriferon

Pakat-pakat nak jimat la kan.. nak dekat raya ni.. jimat lebih, raya lebih!

Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra