Siapa Kami

Assalamualaikum wbt

Saya merupakan mantan Pengurus Akaun di sebuah syarikat swasta yang mengendalikan General Trading bertempat di Alor Setar. Dalam kesibukan bekerja, saya dianugerahkan anak ke 2, Muhd Hazeeq yang menolak susu formula. Pada masa itu, saya sangat kurang ilmu mengenai penyusuan susu ibu di mana anak pertama saya hanya berjaya menyusukan selepas waktu kerja selama 2 tahun lebih. Siang hari, saya sajikan dengan susu formula.. ohh.. sedih kan !

Allah swt lorongkan ilmu penyusuan kepada saya apabila anak ke 2 menolak susu ibu lantas sebagai ibu, tentulah saya amat risau. Apabila saya kembali bekerja, anak saya terpaksa menerima susu formula sebab belum cukup umur untuk makan solid food. Perjalanan mencari ilmu penyusuan bermula bila kami perlu bersama-sama ke Kuantan menghadiri majlis perkahwinan ipar. Saya runsing sebab bila Hazeeq bersama saya, dia takkan terima susu formula.. alamak.. macam mana ni, ibu risau susu tak cukup..

Kemudian saya cari di internet, google tentang 'cara banyakkan susu ibu', maka Allah aturkan saya ternampak poster set menyusu Shaklee di facebook sahabat saya, Yana.. alhamdulillah dengan harga SET PERCUBAAN RM80 pada waktu itu, saya cuba dan selepas 2 minggu healing crisis, susu saya melimpah ruah. Healing crisis yang saya alami adalah, pening dan mual, tak boleh menghadap skrin komputer. haha! Lucu..kencing saya juga tidak lawas. Namun begitu, dengan guide Yana dan info penyusuan di blog surijunior.com, saya berjaya melepasi tempoh seminggu menyusukan Hazeeq sepenuhnya. Alhamdulillah, sungguh saya tidak percaya. Ya lah.. dengan saiz tubuh saya yang kecil, berat hanya 34 kg dan Hazeeq 9kg, siapa sangka saya punya susu ibu yang mencukupi.

Bermula dari sini lah, saya cari pula penyelesaian kepada masalah anak sulung saya, Muhd Harith yang sangat kurus. Hidupnya hanya dengan air teh dan biskut. Saya hubungi pemilik blog surijunior.com, Kak Farihah kebetulan senior saya semasa di MRSM Beseri, beliau cadangkan saya beri MEALSHAKE pada Harith. Alhamdulillah, Harith semakin berselera dan meninggalkan air teh. Harith kembali minum susu dan makan nasik.Kulitnya pula semakin cantik dan tidak kering lagi. Bahaya pengambilan teh yang banyak pada kanak-kanak, boleh menyebabkan thalasemia seperti kata jururawat yang menasihati saya.

Apabila telah jatuh cinta dengan produk Shaklee yang ternyata berkesan, maka saya mengambil keputusan untuk menjadi AHLI. Disebabkan masalah kewangan pada waktu itu, saya cari jalan mendaftar percuma. Bagaimana? Kumpul order dari sahabat dan saudara bernilai rm680 dan anda dapat daftar keahlian percuma bernilai rm79.50. Ya, di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Nak seribu daya, mahu seribu cara.

Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit, bermula dengan bonus rm27, bonus saya kini 4 angka dan hampir menurju 5 angka.Sungguh saya tidak menyangka dengan pendapatan sampingan dari Shaklee saya kini bekerja di rumah mengusahakan Shaklee sahaja.Dengan pendapatan Shaklee, kami berjaya membeli sebuah rumah dan bebas melancong bila-bila masa sahaja.

Jom sertai kumpulan kami! saya guide anda sampai berjaya insyaAllah


Senior Coordinator Noorhafiza Akib
012-5299013
06000 Jitra, Kedah

No comments:

Post a Comment

Any comment?