Sunday, 22 September 2013

DTX Complex

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. 

Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. HAti boleh dianggap sebangai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalan fungsi-fungsi ktitikal untuk membaiki dan mengekalkan kesihatan.
Apakah fungsi hati?

- Rembesan hempedu yg dihasilkan oleh hati diperlukan ketika proses penghadaman - memecahkan lemak, membantu penyerapan vitamin, kalsium dan beta karotena

+ bertindak sebagai detoksifikasi
+ mengawal paras gula dalam darah
+ menukarkan makanan berlebihan kepada lemak dlm hati, seterusnya ditukar kepada tenaga.Formulasi DTX Complex yang dipaten mengandungi

  • Ekstrak biji benih Pokok SUSU TISEL - berfungsi melinduingi hati daripada toksin - dadah, racun, bahan kimia.
  • Artichoke - membina semula sel sel, merangsang penghasilan hempedu
  • Dandelion - membantu merawat bengkak hati (hepatitis) dan jaundice, merangsang penghasilan hempedu, mencegah batu karang, membantu merawat ENDOMETRIOSIS, sebagai julap lembut untuk masalah sembelit. Membantu melawan anemia, tumor dan kanser. Juga berfungsi merendahkan paras gula dalam darah, merawat masalah kembung dan lebihan air.
  • Kunyit - kandungan curcumin yg bertindak sebangai anti-oksida, anti keradangan, membantu mengurangkan kesakitan, antiviral terhadap HIV
  • Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imun, mencegah dan merawat kanser, bronkitis, sinusitis, merawat keletihan kronik, cencegah penyakit jantung.
  • Schizandra - bahan anti-oksida yg merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dlm hati - detoksifikasi, melambatkan pembentukan toksin.
Ingin mencuba DTX Complex? 

Hubungi saya Fiza 012-5299013, 
Shaklee Independent Distributor 

atau 

email kepada cerdas2@yahoo.com
Cash on delivery di JITRA ALOR SETAR KANGAR
Consultasi PERCUMA :)

No comments:

Post a Comment

Any comment?