Tuesday, 14 June 2016

TEKANAN DARAH RENDAH, BERAT 34KG, MENYUSUKAN ANAK DAN BERPUASA


Ini yang saya ambik sejak 4 tahun lepas bila tiba bukan puasa.

Saya mengandung, bersalin dan menyusu lebih dari 3 tahun jadi inilah yg membantu saya kekal cergas di bulan puasa. Testimoni betoi drp saya.

Disebabkan saya ni ada penyakit tekanan darah rendah (selalu rasa nak pitam).. puasa ni seolah2 mimpi ngeri jugak la. Huhu.. dulu... time posa.. mesti lemah longlai. Anak pun saya tak peduli dah. Time berbuka, mak tolong suapkan air sbb memang flat. Tambah2 menyusukan anak.

Alhamdulillah sejak kenal set puasa ni.. masalah flat dan lemah time puasa dpt dikurangkan. Dan dapat fully breastfeed anak ( 1 thn 7 bln). Sapa yg menyusukan anak akan faham situasi saya. Wlupun berat sy 34 kg ( rasanya posa ni smakin turun.. hew hew hew), saya berjaya puasa sambil menyusukan anak..walaupun lemak kurang di badan. Hahaha.. so x boleh la nk compare org lain puasa ok ja kan. Berat dia sama ka dgn saya? Heeee..

so kawan2 yg sama nasib dengan saya, meh saya nk tlg anda bagi posa elok. Sb saya faham perasaan anda. Nak ganti pun jenuh kan. Bukan saja mereka cerita.. ini kenyataan. Yg mengalami akan memahami.Fiza 012-5299013 Shaklee Jitra

No comments:

Post a Comment

Any comment?