Thursday, 2 April 2015

Himpunan Testimoni Gla ComplexHari ni saya nak share banyak testimoni GLA Complex.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sangat-sangat bagus GLA complex ni sebab :


- Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
- Membantu meningkatkan kesuburan
- Melegakan PMS (sindrom pra-haid) 
- Membantu dalam menangani menopus 

- Menguatkan kuku dan rambut 
- Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri 
- Membantu menangai ekzema 
- Melegakan simptom akibat artritis reumatoid 

- Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri 
- Menguatkan imuniti tubuh 
- Memperlahankan proses penuaan 
- Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung 

- Mengawal kencing manis dan darah tinggi 
- Mengawal kolesterol 
-  Untuk fungsi saraf 
- Membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

 EPO vs Shaklee GLA Complex 

EPO atau English Primrose Oil dihasikan dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. 

Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose. English Primrose Flower Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee. Borage Flower 

Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema. Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

 Jadi, pada mereka yang mengalami PMS yang teruk, yang nak kulit jadi cantik, apa kata anda cuba GLA ini. Saya ambil GLA ni untuk atasai masalah ambut gugur selepas bersalin dan BONUS saya dapat, kulit muka dan badan menjadi semakin cantik. 

 Hubungi saya untuk maklumat lanjut, juga dapatkan konsultansi percuma dan jemputan ke Exclusive Group kami 

Sila jamu mata dengan testinomi hari ini! ;;; <3Nak dapatkan dari saya? Hubungi saya di 012-5299013 atau FB di sini ==> FIZA

Cod? Boleh.. area Jitra atau boleh juga hubungi rangkaian Grup bisnes saya di SINI

No comments:

Post a Comment

Any comment?