Bahan-bahan
- 2 bahagian paha ayam (paha + pinggul) cuci dan tos
- 2 sudu besar sos lada hitam
- 2 biji cili padi - cincang halus
- 2 ulas bawang putih - cincang halus
- 1 sudu besar kicap pekat
- 1 sudu besar mayonis
- 1 biji perahan limau nipis
- sedikit oregano
- sedikit garam
Cara-cara
- Perap semua bahan dengan ayam selama 5-7 jam di dalam peti ais
- Masukkan ayam ke dalam periuk noxxa dan tuang lebihan perapan.
- Tutup periuk, halakan tombol pressure.
- Set butang high pressure selama 8 minit.
- Setelah masak, bebaskan tekanan dengan menghalakan tombol kepada steam
- Buka tudung dan tekan stir fry dan ON.
- Masak sehingga kuah perapan tadi kering dan menyaluti ayam
- OFF dan sedia untuk dihidang
RESEPI : Riz Mohd
Gambar : Azie Kitchen
No comments:
Post a Comment
Any comment?